Värmepump och värmepanna

Har du tänkt installera värmepump och behöver hjälp? 

Genom vårt offertförfrågningsformulär får du helt gratis möjlighet att komma i kontakt med upp till fem olika firmor som har rätt kunskaper om installationer av värmepumpar och värmepannor.

Att ta in offerter betyder inte att du förbinder dig till någonting, men det ger dig chansen att jämföra priser och få en uppfattning om vilken typ av lösning som passar ditt hem bäst.

Vilken typ av värmepump passar mig bäst?

Det första du kommer märka när du börjar undersöka den underbara världen av värmepumpar är att det finns flera olika system att välja mellan:

 • Bergvärmepump

är en lösning där solenergi hämtas ur berggrunden som nås genom att borra ett djupt hål i tomten, och är ett ganska kostsamt alternativ, som dock betalar sig på sikt.

 • Frånluftspump

är ett vanligt system att använda sig av i hus med bra ventilationssystem. Idén går ut på att återanvända inomhusluftens värme.

 • Luft-luftvärmepump 

samlar energi från utomhusluften och den insamlade värmen sprids genom en fläkt inomhus.

 • Luft-vattenvärmepump

samlar liksom luft-luftvärmepumpen in solenergi från utomhusluften men är kopplat till ett vattenbaserat värmesystem istället.

 • Jordvärmepump 

tar solenergi och leder via marken in den genom en kabel i huset.

Värmepumpar som bygger på grundvattensystem eller leder värme från hav eller sjöar finns också. 

Sammanfattningsvis finns det med andra ord en mängd lösningar att överväga innan du bestämmer dig.

För- och nackdelar finns det med alla system, och dessutom avgör din boendesituation i många fall vad som är en lämplig lösning. 

Att rådfråga experter är det bästa sättet för att hitta den bästa lösningen när du ska byta ut eller göra en nyinstallation av värmepump.
 

Flera olika typer av värmepannor

Vill du skaffa en värmepanna så finns det liksom med värmepumpar en hel del olika val att göra och vad som passar dig bäst beror på preferenser, plånbok och hur mycket arbete du vill lägga ner på uppvärmningen.

Att elda i en vedpanna är trevligt och håller nere kostnaderna, men kräver å andra sidan en hel del jobb. Vill du slippa underhåll kan då istället en elpanna vara ett bra alternativ för dig.

Det finns dessutom värmepannor som fungerar med flera olika typer av bränsle, så kallade kombipannor eller stokerpannor. 

Låt proffs sköta installationen

Det är förstås inte bara själva rådfrågningen och inköpet som du får hjälp med när du anlitar en firma. Att lämna installationsarbetet åt en expert är guld värt och gör att du slipper oroa dig för krångel.

Låt ett proffs guida dig till rätt värmepump eller värmepanna – skicka in din offertförfrågan!

Och du...

Glöm inte att ROT-avdraget gäller för installationsarbetet!

Våra senaste förfrågningar

 • Jessica bad om offert för Bygg & hantverkare
  Badrumsrenovering, återställa avloppsrör till dusch handfat samt toalettstor efter att golvet brutits upp i ett 6 kvm stort badrum
 • Curt och Gun bad om offert för Bygg & hantverkare - Rörmokare
  Pumpen har troligtvis gått sönder
 • Marina bad om offert för Bygg & hantverkare
  Installation av vattenlås och rör från handfat till golv. Det befintliga är skarvat i för många bitar och sitter fel.
 • Martin bad om offert för Bygg & hantverkare
  Byte av WC med s-lås. Det droppar dessutom från (utanpåliggande) kopplingen mellan wc och kallvattenröret så detta måste åtgärdas. Det finns balofix så det är enkelt att stänga av vattnet.
  Jag kan eventuellt fixa fram en ny wc stol och transportera bort den gamla själv, men...
 • Agnes bad om offert för Hus & Fastighet - Ventilation
  Hej! Vi bor i ett hus som är byggt i 50 talet, har bara självdrag. Vi har 8 st ventilöppningar samt en äldre fläkt i köket.
 • Marie bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej! Jag har två badrum och har problem med att handfatsblandarna i båda dessa läcker, droppar och är tröga. Jag skulle vilja ha hjälp med att se om de går att få ordning på och annars byta. Kan ni hjälpa mig med detta och vad...
 • Erlend bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vi har ett litet rum med betongväggar på ungefär 15cm som saknar ventilation. Vi vill använda rummet som kontor, men idag blir luften för dålig. För att lösa det tänkte vi sätta in en värmeflyttare, typ Airmove 1.1 eller "Fresh Intellivent Celsius" för att få...
 • Johannes bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver hjälp att hitta lösning och installera/uppdatera befintlig ventilation till att kunna ombesörja ett gym med 2st gruppträningssalar på ca 110kvm respektive 50kvm. Lokalen är 810kvm totalt. Och i varje gruppsal så kommer det max vara 23pers åt gången.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.