Renovera badrum

Det finns få saker så njutbara i ett hem som ett fräscht badrum. Nya kakelplattor, golvvärme, ett stort och härligt badkar eller en duschkabin. Dina drömmar sätter gränserna, inte dina hantverkskunskaper. 

För just den delen går det ju faktiskt att få hjälp med. Vi hjälper dig att hitta rätt firmor till rätt priser!
 

Badrumsrenovering – en kombination av flera hantverksarbeten

När en badrumsrenovering ska utföras så är det inte ofta inte bara en typ av hantverksarbete som ska utföras, utan flera olika branschkunskaper måste kombineras. Kakel och VVS-arbete utförs exempelvis inte av samma typ av hantverkare, och för vissa arbeten krävs dessutom elektriker.

Som om det inte vore nog med arbete att hitta kompetenta firmor och be om offerter, så behöver alltså olika delar av badrumsrenoveringen delas upp bland olika yrkeskategorier. 

Men som tur är så finns det idag företag som riktar in sig på just badrumsrenoveringen och kan erbjuda kvalificerade yrkeskunniga inom alla moment som renoveringen kräver. 

Genom att använda av vårt kontaktformulär kommer du i kontakt med flera av dem, och får på så vis möjlighet att välja den firma som passar dig allra bäst vad beträffar pris och kvalifikationer.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Det är svårt att ge en exakt siffra på vad en badrumsrenovering kostar, då detta begrepp kan betyda så många olika saker. Materialkostnaderna utgör en stor del av kostnaden och är också det som du i störst mån kan påverka. 

Ju mer exklusiva och lyxiga material du väljer, desto dyrare prislapp.

Vad du väljer är ju förstås helt upp till dig, men en vanlig lösning är att kombinera dyrare och mindre kostsamma material för att få ner slutpriset. Kanske väljer du exempelvis hellre ett billigare kakel men lägger mer pengar på ett högkvalitativt golv. 

Du kanske också tänker att det blir billigare att på egen hand inhandla allt material på förhand och sedan anlita hantverkare, men sanningen är den att många hantverkare faktiskt kan erbjuda rabatterade priser på material. 

Invänta därför dina offerter och diskutera med hantverkarna på förhand innan du börjar köpa material.

Vad gäller arbetskostnaden för en badrumsrenovering så får du oftast prisförslag per timme, eller per kvadratmeter och olika firmor kan variera lite i sin prissättning. Tänk också på att du som privatperson har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden!

För att få ett exakt pris på vad just ditt drömbadrum kan komma att kosta så är det bästa sättet att ta in offerter från flera olika firmor. Genom oss får du upp till fem olika offerter att jämföra.

Våra senaste förfrågningar

 • Sacha bad om offert för Bygg & hantverkare
  Ventilation i badrummet
 • Venera bad om offert för Bygg & hantverkare
  Nyköpt 40 tals villa med självdrag. Vi önskar se över ventilationen och vidtag åtgärder som är nödvändiga för ett bra inomhusklimat. Uppdraget behöver påbörjas i början av juli.
 • Freja bad om offert för Bygg & hantverkare
  Jag vill göra om min gästtoalett. Det som ska göras är: Gammal toalett och handfat ska tas bort. Kakel ovan handfatet ska tas bort. Golvlister ska tas bort. Väggar ska målas och hål spacklas. Ny toalett och nytt handfat ska monteras. Hyllor och speglar ska...
 • Joel bad om offert för Bygg & hantverkare
  Att ni köper in och installerar ett vattenburet element på vägg. Proppade rör finns i golvet från det gamla elementet.
  Det är på övervåningen i villan.
 • Helene bad om offert för Bygg & hantverkare
  Installera köksfläkt som ska vara integrerad med husets ventilationssystem.
 • Amina bad om offert för Bygg & hantverkare
  reparation /byte av köksblandare
 • Sten bad om offert för Bygg & hantverkare
  Flytta vatten och avlopp från befintligtkök ca3m vatten och avlopp diskho blandare trägolv torpargrund
 • Daniel bad om offert för Bygg & hantverkare - Rörmokare
  Hej, jag har ett handfat som hänger på snett, skulle behöva hjälp att skruva fast det.

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.