Renovera badrum

Det finns få saker så njutbara i ett hem som ett fräscht badrum. Nya kakelplattor, golvvärme, ett stort och härligt badkar eller en duschkabin. Dina drömmar sätter gränserna, inte dina hantverkskunskaper. 

För just den delen går det ju faktiskt att få hjälp med. Vi hjälper dig att hitta rätt firmor till rätt priser!
 

Badrumsrenovering – en kombination av flera hantverksarbeten

När en badrumsrenovering ska utföras så är det inte ofta inte bara en typ av hantverksarbete som ska utföras, utan flera olika branschkunskaper måste kombineras. Kakel och VVS-arbete utförs exempelvis inte av samma typ av hantverkare, och för vissa arbeten krävs dessutom elektriker.

Som om det inte vore nog med arbete att hitta kompetenta firmor och be om offerter, så behöver alltså olika delar av badrumsrenoveringen delas upp bland olika yrkeskategorier. 

Men som tur är så finns det idag företag som riktar in sig på just badrumsrenoveringen och kan erbjuda kvalificerade yrkeskunniga inom alla moment som renoveringen kräver. 

Genom att använda av vårt kontaktformulär kommer du i kontakt med flera av dem, och får på så vis möjlighet att välja den firma som passar dig allra bäst vad beträffar pris och kvalifikationer.

Hur mycket kostar en badrumsrenovering?

Det är svårt att ge en exakt siffra på vad en badrumsrenovering kostar, då detta begrepp kan betyda så många olika saker. Materialkostnaderna utgör en stor del av kostnaden och är också det som du i störst mån kan påverka. 

Ju mer exklusiva och lyxiga material du väljer, desto dyrare prislapp.

Vad du väljer är ju förstås helt upp till dig, men en vanlig lösning är att kombinera dyrare och mindre kostsamma material för att få ner slutpriset. Kanske väljer du exempelvis hellre ett billigare kakel men lägger mer pengar på ett högkvalitativt golv. 

Du kanske också tänker att det blir billigare att på egen hand inhandla allt material på förhand och sedan anlita hantverkare, men sanningen är den att många hantverkare faktiskt kan erbjuda rabatterade priser på material. 

Invänta därför dina offerter och diskutera med hantverkarna på förhand innan du börjar köpa material.

Vad gäller arbetskostnaden för en badrumsrenovering så får du oftast prisförslag per timme, eller per kvadratmeter och olika firmor kan variera lite i sin prissättning. Tänk också på att du som privatperson har rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaden!

För att få ett exakt pris på vad just ditt drömbadrum kan komma att kosta så är det bästa sättet att ta in offerter från flera olika firmor. Genom oss får du upp till fem olika offerter att jämföra.

Våra senaste förfrågningar

 • daniel bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej
  Jag ska bygga en gästwc och flytta ett kök och föreningen vill att ventilationen fortfarande är ok.
 • christophe bad om offert för Bygg & hantverkare
  Tar bort den gamle duschrum och Installera, en ny dusch.
 • Nenad bad om offert för Bygg & hantverkare
  Dragning av rör till ovanvåning,wc & 4 radiatorer
 • Per bad om offert för Bygg & hantverkare
  Byta ut två nya handfat och blandare i badrum. Vill även sätta dit en bänkskiva
 • Monique bad om offert för Bygg & hantverkare
  Undrar om en vvsare vill göra en gratis bedömning av vad som är fel med min varmvattenberedare mot att det kan bli mer arbete runt denna beroende lite på pris mm.
  Det kommer endast lite varmvatten ur beredaren. Bor i Lerum.
 • Tommy bad om offert för Bygg & hantverkare
  Skulle vilja ha en ny toalett installerad. Vill då ha prisuppgift på Toalett+Arbetskostnad. Alternativ arbetskostnad.
 • Susanne bad om offert för Bygg & hantverkare
  Radhus i två plan plus källare. Huset är runt 1965, upptäckt att avloppsröret i källaren börjat rosta , ser också att det runnit, fast torrt.
  Behövs stambyten? Vill helst undvika det, ska finnas andra metoder..
  Vill gärna att man kommer hit och gör en bedömning och få...
 • Johan bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej,

  Jag skulle vilja ha pris på omdragning av samtliga rör och slangar till mitt hus på 67kvm.

  I dagsläget är filter, pump och varmvattenberedare beläget i ett litet "förråd" under huset. Jag skulle vilja flytta allt det ner i källaren (ca 10m bort) och dra...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.