Rördragning

Behöver du hjälp med rördragning?

Rördragning innebär att nya rör dras genom ett hus eller hem. Oftast handlar det om vattenrör som dras för att handfat, disk- eller tvättmaskiner, toaletter eller badkar ska installeras på en ny plats. Om du exempelvis ska bygga ett nytt kök krävs det ofta att du drar nya rör för att kunna få tillgång till vatten i det nya köket.

Rör kan dras både inuti och utanpå väggarna. Vill du ha osynliga rör krävs det att du drar de i väggar, och i så fall i väggar som aldrig ska rivas. Annars kan man alltså dra rören så att de blir synliga, ofta längs lister eller uppe i taket.

Rördragning ska helst utföras av proffs så att allt blir korrekt. Priset för rördragning baseras på hur mycket rör som ska dras och vilken typ av lösning du väljer. Genom oss kan du snabbt och enkelt få fram en offert på arbetet. Då får du kostnadsförslag för rördragning utifrån de uppgifter du lämnar.

Varför bör jag anlita en firma för rördragningen?

I svenska hem är det mycket populärt att vilja bygga ut kök och badrum, vilket också i vissa fall medför att nya rör behöver dras. 
Många väljer att göra arbetet själva, för att det på förhand verkar relativt enkelt och för att spara pengar. Men om du inte är säker på vad du gör, eller om du tvivlar på att du dragit rören rätt, så kan det i slutändan stå dig mångt mycket dyrare än om du konsulterat en rörmokare eller anlitat en firma för att göra hela arbetet åt dig.

Faktum är att vattenskador till följd av dåligt utfört rörarbete tyvärr är relativt vanliga, och kostnaderna för att åtgärda dessa är höga. 

Att hitta en firma som kan utföra arbetet utan att det behöver kosta skjortan är faktiskt enklare idag än någonsin tidigare, tack vare nätet och smarta tjänster som gjort det enkelt att jämföra olika utförare som är verksamma i branschen. Dessutom har du som privatperson rätt till ROT-avdrag på arbetskostnaderna för rördragning, vilket ger dig en skattereduktion på upp till 30 procent.

Om det är ett större rörarbete så bör du alltid anlita en professionell firma för att utföra arbetet. Om det gäller ett mindre arbete som du tänker att du kan utföra själv, så bör du åtminstone alltid kontakta en rörmokare och dubbelkolla så att du gör rätt, ifall du är det minsta osäker.

Få offerter på rördragning

När du använder formuläret på vår sida för att ansöka om offerter så är de bra om du beskriver så utförligt som möjligt vad det är för typ av rördragningsarbete du vill ha hjälp med. Om firmorna får en bra bild av hur stort arbetet är och hur mycket tid det tar så blir det också lättare för dem att veta hur stort arbetet är, hur lång tid det kan förväntas ta och således också vad de ska erbjuda dig för pris.

Om du söker som privatperson har du rätt till ROT-avdrag, vilket ofta är medräknat i kostnadsförslaget som du får. Det är alltid en bra idé att dubbelkolla hur det förhåller sig i offerterna du får. Det kan även skilja sig mellan olika företag, om priset på arbetet beräknas i timmar eller som en fast kostnad.

Även företag och föreningar är välkomna att använda offertförfrågningstjänsten för att hitta prisvärda hantverkare som kan hjälpa till med både mindre och större rördragningsprojekt.

Våra senaste förfrågningar

 • jessica bad om offert för Bygg & hantverkare
  Ta bort duschkabin. Installera blandare + duschset ev. duschväggar.
 • Beata bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver att fixa T- rör - eget avlopp. För att T,- rör saknas enligt Malmberg. Jag vet att man måste tömma helt avloppet för att utföra tjänsten.
  Hälsningar Beata
 • Malik bad om offert för Bygg & hantverkare
  Hej
  jag skulle välja koppla en tvättmaskin till badrumet vad tar ni för montera ?
 • Johannes bad om offert för Bygg & hantverkare
  Behöver hjälp att hitta lösning och installera/uppdatera befintlig ventilation till att kunna ombesörja ett gym med 2st gruppträningssalar på ca 110kvm respektive 50kvm. Lokalen är 810kvm totalt. Och i varje gruppsal så kommer det max vara 23pers åt gången.
 • Bodil bad om offert för Bygg & hantverkare
  Flytt av ventilationsaggregat från kök på nedervåningen upp till vinden.
  Köksfläkt kopplas förbi värmeväxlaren och får egen utkanal.
 • Mikael bad om offert för Bygg & hantverkare
  Bygga om dagens självdrag till frånluftsventilation. Huset är av enplansmodell på 113 kvadrat med kallvind där rören idag går ut till en skorsten i plåt. Ett av dessa rör har vi idag problem med fukt läckage i minst en skarv. I övrigt består installationen av...
 • Bouchaib bad om offert för Bygg & hantverkare
  VENTILATIONSRENGÖRING
 • Emmeli bad om offert för Bygg & hantverkare
  Vill ha hjälp med att sätta upp och koppla in en kolfilterfläkt. Finns inget befintligt eluttag utan det är sladdar som sticker ut från väggen. Kan bifoga bilder då det är ett rör som sticker ner och det får inte kopplas till centralventilationen vilket den...

Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?

Anmäl ditt intresse här.