Få offert från företag som kan hjälpa dig

Beskriv behovet

Beskriv vad du vill ha hjälp med

Gratis offerter

Ta emot och jämför
upp till 5 offerter

Välj företag

Välj det företag du vill anlita

servicefinder v13

Lämna din offertförfrågan via vår samarbetspartner Servicefinder.
Du får svar från upp till 5 företag som kan hjälpa dig.

Ventilation

Behöver du hjälp med ventilationsarbeten?

Ventilation är en av de viktigaste bitarna vid husbyggen, renoveringar eller liknande. Utan välfungerande ventilation blir inomhusklimatet ofta mindre bra. Dålig luft, för varmt eller kallt, torr luft eller os är vanliga problem som dålig ventilation kan medföra.

Genom oss får du offerter för ventilationsservice av olika slag. Vare sig du är ute efter ventilation för villa, butikslokal, lägenhet, stora kontor eller ditt nya kök eller badrum så kan du använda vår tjänst. Det kan vara allt från att installera en ny köksfläkt eller att undersöka badrumsventilationen till att rita och kalkylera fram stora och komplexa ventilationssystem för flervåningshus.

De vanligaste ventlitationsjobben utförs för privatpersoner som renoverar kök eller badrum i sina hus eller lägenheter. När det kommer till badrum är det viktigt att ventilationen hjälper till att hindra fukt och fuktskador och i kök gäller det att hindra os och samtidigt inte sprida matos till andra lägenheter eller liknande.

Vår samarbetspartners leverantörer hjälper gärna till med allt från stora till små ventilationsfrågor – så fyll i en offertförfrågan idag!

Mindre och större jobb – även för föreningar och företag

Att själv försöka lösa ett ventilationsproblem är inte att rekommendera, såvida du inte besitter rätt kunskaper. Även för mindre omfattande arbeten som har med ventilationen att göra krävs det oftast en kvalificerad ventilationstekniker för att det ska bli riktigt bra. 

Ventilationsproblem påverkar oss negativt ur flera olika aspekter; dålig luft på kontoret är i längden ett outhärdligt arbetsklimat att befinna sig i och föråldrade ventilationsanläggningar kan innebära onödiga kostnader för ditt boende.

Idag har tekniken kommit långt vad beträffar energieffektiv ventilation, så i längden är det ofta en mycket bra affär att se till att ventilationen möter de egenskaper som en modern ventilationsanläggning kan ge, både vad beträffar luftkvalitet och energisparande.  

Oavsett om det handlar om att få köksfläkten i din lägenhet att fungera bättre, om luftkvalitén i kontorslandskapet behöver bli bättre, eller om bostadsrättsföreningen behöver investera i en mer energieffektiv lösning så används med fördel vår offertförfrågningstjänst för att hitta rätt tekniker för uppdraget.

Rätt till ROT-avdrag för privatpersoner

När du anlitar en tekniker att utföra ett ventilationsarbete i din bostad har du som privatperson rätt att få en skattereduktion på arbetet genom ROT-avdraget. Exempel på ventilationsarbete som ger rätt till ROT-avdrag är byte och montering av ventilation samt rengöring. 

När du får dina offerter ska det framgå tydligt om ROT-avdraget är medräknat i prisförslaget. Det är också värt att kolla upp en gång extra om det ventilationsarbete som du vill ha hjälp med omfattas av ROT-avdraget, eftersom det kan se lite olika ut beroende på vilket arbete det handlar om. I många fall är dock ventilationsjobben är berättigade ROT-avdrag vilket ger dig 30 procents avdrag på arbetskostnaderna.

Så här enkelt ansöker du om offerter

Vi har gjort det enkelt att hitta de mest prisvärda utförarna av ventilationsarbete som finns tillgängliga där du bor. Du behöver bara fylla i formuläret här på sidan, så tar vi hand om resten. Vi vidarebefordrar din offertförfrågan till vår samarbetspartner, som har mängder av professionella företag inom branschen i sin databas.

Du matchas sedan med tillgängliga företag, baserat på vilken typ av arbete det är du ansöker om, om du ansöker i form av privatperson, företag eller förening, samt vilken tidpunkt du önskar att få arbetet utfört.

Upp till fem olika företag kommer att höra av sig till dig med sina offerter. Sedan kan du i lugn och ro jämföra prisförslag, läsa mer om företagen och tidigare kundomdömen.

Vår tjänst är helt gratis att använda och du förbinder dig inte till någonting.

Våra senaste förfrågningar

Jimmy bad om offert för Bygg & hantverkare

Läckage från ratt på kallvatten ledning

Aristarchos bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,

Jag och min flickvän flyttade till en ny lägenhet igår. Tyvärr luktar det illa i badrummet och vi skulle vilja ha hjälp att se vad problemet är och avhjälpa problemet.

Vidare så har vi problem med golvbrunnen i duschen där jag märkte nu på…

Rebecka bad om offert för Bygg & hantverkare

Jag renoverar i köket och gör det mesta själv. Behöver flytta ventilationen för en köksfläkt och ta bort lite av den gamla innan jag kan putsa väggarna. Tror inte det behövs hembesök för offert utan jag kan skicka bilder på hur det ser ut nu…

Ida bad om offert för Bygg & hantverkare

Hej,

Jag är ordförande i en bostadsförening. Vi hyr ut en lokal till en restaurang som nu har läckande elementrör. Jag undrar om ni kan hjälpa oss med detta och isf skicka gärna en offert.

Det som behövs göras är:
Arbetstid förlagd innan restaurangen öppnar med…

Helene bad om offert för Bygg & hantverkare

Installera köksfläkt som ska vara integrerad med husets ventilationssystem.

Gustaf bad om offert för Bygg & hantverkare

Hejsan,
Ska skaffa bergvärme och behöver dra upp vatten och montera vattenelement på övervåningen. Bor i ett Älvsbyhus m vattenburen värme på nedervåningen och det är förberett för att dra upp vatten till övervåningen.

Charlotte bad om offert för Bygg & hantverkare

Byte av diskmaskin på befintlig plats där gammal maskin sitter samt påkoppling av ny tvättställsblandare och avlopp på badrumshandfat

David bad om offert för Bygg & hantverkare

Anslutning till värmesystem avseende solfångare läcker, förmodligen från äldre ventil som är trög och saknar handtag. Den stängs med en fast nyckel med en skåra upptill. I anslutningen sitter en gardena-koppling i nuläget. Solfångarna fylls på i denna anslutning.

Uppdrag innefattar alltså att byta ut den…
Vill du som företagare ta del av våra förfrågningar?
Anmäl ditt intresse här.